مهدی رضوی وکیل رابطه نامشروع در مورد زنای غیرمحصنه و مجازات زنای غیرمحصنه، می گوید: در صورتی که زن همسر نداشته باشد و با مرد نامحرم رابطه جنسی برقرار کند، به زانیه غیرمحصنه و به جرم واقع شده زنای غیرمحصنه گفته می شود و طبق ماده ۲۳۰ قانون مجازات اسلامی، مجازات زنای غیرمحصنه ۱۰۰ ضربه شلاق حدی است.
رابطه نامشروع چیست؟
رابطه نامشروع یکی از عناوین مجرمانه در قوانین ایران است و در صورت اثبات آن برای مرتکب، مجازاتی تعیین خواهد شد. منظور از رابطه نامشروع، ارتباط بین زن و مرد نامحرمی است که خارج از حد مشخص شده ی قانونی و شرعی با یکدیگر رابطه برقرار کرده اند.
طبق ماده ۶۳۷ قانون مجازات اسلامی، چنانچه زن و مردی که بین آنها رابطه زوجیت نباشد، مرتکب رابطه نامشروع یا اعمال منافی عفت غیر از زنا مانند بوسیدن یا در آغوش گرفتن شوند، مجرم هستند و در صورتی که جرم آنها اثبات شود به مجازات رابطه نامشروع غیر زنا یعنی تا ۹۹ ضربه شلاق تعزیری محکوم خواهند شد.
طبق قوانین کیفری ایران رابطه نامشروع انواع مختلفی دارد که عبارتند از رابطه نامشروع دون زنا، لواط (همجنسگرایی مردان)، مساحقه (همجنسگرایی زنان)، زنا، زنای به عنف، قوادی و قذف. تشخیص رابطه نامشروع و نوع آن برعهده ی قاضی پرونده است و با توجه به نوع رابطه نامشروع متهم به مجازات اعمال منافی عفت و رابطه نامشروع که در قانون مقرر شده است، محکوم می گردد.
جرم زنا چیست؟
طبق ماده ۲۲۱ قانون مجازات اسلامی، زنا به آمیزش جنسی مرد و زنی که علقه زوجیت بین آنها نبوده و از موارد وطی (نزدیکی جنسی) به شبهه نیز نباشد، گفته می شود. همچنین طبق تبصره ۱ این ماده، جماع (نزدیکی جنسی)، با دخول اندام تناسلی مرد به اندازه ختنهگاه در قُبُل یا دُبُر زن محقق می شود.
طبق تبصره ۲ این ماده، هرگاه طرفین یا یکی از آنها نابالغ باشد، زنا محقق است، لکن نابالغ مجازات نمی شود.
طبق ماده ۲۲۲ قانون مجازات اسلامی، جماع با مرده، زنا است، مگر جماع مرد با همسر متوفای خود که زنا محسوب نمی شود.
خیانت در روابط زناشویی و داشتن رابطه نامشـروع یکی از مهمترین دلایل زوجین برای طلاق است. بهتر است قبل از هر اقدامی جهت ثبت دادخواست طلاق با بهترین وکیل رابطه نامشروع (یا وکیل طلاق تضمینی) موسسه حقوقی دادآرمان مشاوره حضوری، آنلاین و تلفنی دریافت کنید تا با اطلاع از به روزترین رویه های طلاق در محاکم قضایی با بهره مندی از تجربیات وکیل پایه یک دادگستری مناسبترین دادخواست را ثبت نمایید.
انواع زنا
زنا انواع مختلفی دارد که عبارتند از:
- زنا با محارم نسبی: محارم نسبی افرادی هستند که به واسطه هم خونی با هم محرم هستند و نمی توانند با هم ازدواج کنند، مانند پدر، مادر، خواهر، برادر، پدر بزرگ، مادر برزگ، عمو، عمه، خاله، دایی
- زنای محصنه یا محصن: به زنایی گفته می شود که زن یا مرد متاهل با وجود داشتن همسر انجام می دهد.
- زنای غیرمحصنه: به زنای فرد مجرد یا متاهلی که امکان آمیزش با همسر دائمی خود نداشته زنای غیرمحصنه گفته می شود.
- زنای به عنف: هرگاه رابطه نامشروع بین زن و مرد به صورت اجباری صورت گرفته باشد و یکی از طرفین راضی به زنا نبوده، زنای به عنف واقع شده است.
اگر در مورد نحوه شکایت از رابطه نامشروع و اثبات آن و مجازات جرائم منافی عفت سوالی دارید با شماره تلفن بهترین وکیل تهران مهدی رضوی وکیل رابطه نامشروع موسسه حقوقی دادآرمان تماس بگیرید و کاملترین مشاوره تلفنی را دریافت کنید.
زنای غیرمحصنه چیست؟
در صورتی که زن همسر نداشته باشد و با مرد نامحرم رابطه جنسی برقرار کند، به زانیه غیر محصنه و به جرم واقع شده زنای غیرمحصنه گفته می شود. به زنی که دارای احصان نباشد، غیرمحصنه می گویند. احصان زن یعنی دارای همسر دائم باشد و با او آمیزش کرده و آمیزش با او مقدور باشد.
همچنین طبق ماده ۲۲۷ قانون مجازات اسلامی، در صورتی که زن همسر داشته باشد، اما در شرایطی مانند مسافرت، حبس، بیماری و یا هر دلیل دیگری که موجب شود زن نتواند با همسر خود رابطه جنسی داشته باشد، این شرایط زوجین از احصان خارج می کند.
اگر زن شوهر داشته باشد و مرتکب جرم زنا بشود زنای محصنه واقع شده است و زن به مجازات زنای محصنه محکوم می شود، در خصوص زنای محصنه و مجازات زنای محصنه باید گفت: جرم زنای محصنه از زنای غیرمحصنه بیشتر است و به مجازات سنگین تر که رجم (سنگسار) است محکوم خواهد شد.
اثبات زنای غیرمحصنه
طبق قوانین کیفری ایران ادله اثبات جرم زنای غیرمحصنه عبارتند از:
- اقرار متهم: طبق ماده ۱۷۲ قانون مجازات اسلامی، نصاب اقرار برای اثبات زنا ۴ بار اقرار متهم است. برای اثبات جرم زنای غیرمحصنه متهم باید در حضور قاضی ۴ مرتبه به ارتکاب زنا اقرار کند. برای پذیرفتن اقرار متهم برای اثبات زنای غیرمحصنه شرایطی وجود دارد.
- شهادت شهود: شرایط شهادت شهود برای اثبات جرم زنای غیرمحصنه به این صورت است که ۴ مرد عادل یا ۳ مرد عادل و ۲ زن عادل باید شهادت بدهند که وقوع رابطه جنسی (دخول) بین زن و مرد نامحرم را با چشم دیده اند.
- علم قاضی: علم قاضی برای اثبات جرم زنای غیرمحصنه با استفاده از امارات می باشد که شامل مدارکی از قبیل گواهی پزشکی قانونی، فیلم، عکس و…. است و قاضی با بررسی مدارک و شواهدی که نشان از وقوع زنای غیرمحصنه دارد، پی به ارتکاب جرم زنای غیرمحصنه می برد.
پرینت پیامک ها و مکالمات تلفنی، فیلم، اسکرین شات عکس ها و پیام ها در فضای مجازی (اثبات رابطه نامشروع از طریق فضای مجازی) و… از جمله امارات هستند که در تشخیص وقوع جرم زنا از جمله زنای غیرمحصنه به قاضی کمک کننده است.
دادگاه رسیدگی کننده به زنای غیرمحصنه
طبق ماده ۳۰۱ قانون آیین دادرسی کیفری، دادگاه کیفری دو صلاحیت رسیدگی به تمام جرائم را دارد، مگر آنچه به موجب قانون در صلاحیت مرجع دیگری باشد، همچنین طبق ماده ۳۰۲، به جرائمی که مجازات های آنها سلب حیات، حبس ابد، قطع عضو، جنایات عمدی و…. است در دادگاه کیفری یک رسیدگی می شود با استناد به مواد ۳۰۱ و ۳۰۲ قانون آیین دادرسی کیفری، می توان چنین نتیجه گرفت: دادگاه صالح رسیدگی کننده به جرم زنای غیرمحصنه و سایر جرائم منافی عفت، دادگاه کیفری دو و دادگاه رسیدگی کننده به جرم زنای محصنه، زنای با محارم و زنای به عنف دادگاه کیفری یک می باشد. همچنین براساس ماده ۳۱۰ قانون آیین دادرسی کیفری، متهم در دادگاهی محاکمه می شود که جرم در حوزه آن واقع شود.
زنای غیرمحصنه از جمله جرائم حدی جنسی می باشد، از این رو در صورت شکایت از جرم زنای غیرمحصنه پرونده در دادسرا رسیدگی می شود و برای رسیدگی و صدور رای در این خصوص، پرونده مستقیما در دادگاه کیفری دو بررسی می شود.
شما عزیزان می توانید از طریق پیج اینستاگرام بهترین وکیل ایران با مهدی رضوی وکیل رابطه نامشروع موسسه حقوقی دادآرمان در ارتباط باشید و سوالات خود را در زمینه دعاوی رابطه نامشروع مطرح کنید.
مجازات زنای غیرمحصنه
طبق ماده ۲۳۰ قانون مجازات اسلامی، مجازات زنای غیرمحصنه ۱۰۰ ضربه شلاق حدی است. زنای غیرمحصنه از جمله جرائم رابطه نامشروع است که مجازات آن از نوع حدی می باشد. حد به نوعی از مجازات گفته می شود که میزان، نوع و کیفیت اجرای آن از منابع فقهی استنباط شده است. در مجازات حدی قاضی، در خصوص کاهش و یا تغییر مجازات، اختیاری ندارد و باید مطابق دستور شرع عمل نماید. با توجه به آنچه در مورد مجازات های حدی گفته شد، شلاق زنای غیرمحصنه قابل کاهش یا تبدیل به جزای نقدی نمی باشد و در صورتی که زنای غیرمحصنه اثبات شود مجازات آن به ترتیب که در قانون آمده است اجرا می شود.
مجازات انواع جرم زنا حدی است و همان طور که گفته شد مجازات آن از سوی قاضی پرونده قابل تخفیف یا تبدیل به جزای نقدی نیست، اما بسیاری از جرائم رابطه نامشروع مانند جرائم رابطه نامشروع غیر زنا (رابطه نامشروع تلفنی و پیامکی، رابطه نامشروع در فضای مجازی، جرم فرستادن عکس برای نامحرم و…) تعزیری است و قاضی می تواند در شرایطی خاص مجازات رابطه نامشروع را کاهش دهد یا به جزای نقدی تبدیل کند و تفاوت در نوع مجازات یکی از مهمترین تفاوت رابطه نامشروع و زنا است.
نحوه اجرای شلاق زنای غیرمحصنه
در خصوص اجرای مجازات شلاق در جرم زنای غیرمحصنه باید بدانید نحوه ی اجرای شلاق حدی و تعزیری با هم متفاوت است، همچنین شدت مجازات شلاق در جرائم حدی مختلف نیز یکسان نیست، به طور مثال طبق تبصره ماده ۱۳۲ آیین نامه، حد شلاق زنا و تفخیذ شدیدتر از حد شرب خمر و حد شرب خمر شدیدتر از حد قذف و قوادی است.
طبق ماده ۱۳۱ آیین نامه نحوه اجرای احکام حدود، سلب حیات، قطع عضو، قصاص نفس، عضو و جرح، دیات، شلاق، تبعید، نفی بلد، اقامت اجباری و منع از اقامت در محل یا محل های معین، ضربات شلاق حدی محکومان زن از شانه تا پایین کمر و به صورت مساوی و غیر متمرکز در تمام نقاط مذکور نواخته می شود. محکوم باید پوششی داشته باشد که بدن وی نمایان نشود و حکم توسط مامور زن مجرب و بدون حضور مردان اجرا می شود. و طبق تبصره این ماده، در صورتی که محل اجرای حکم شلاق در رای دادگاه یکی از اماکن عمومی تعیین شده باشد، حضور مردان مانع اجرای حکم نیست.
آیا شلاق زنای غیرمحصنه قابل تبدیل به جزای نقدی است؟ در پاسخ به این سوال باید گفت: چون شلاق زنای غیرمحصنه از نوع حدی است قابل تخفیف یا تبدیل به جزای نقدی نمی باشد و تبدیل شلاق رابطه نامشروع به جزای نقدی فقط در مجازات های تعزیری امکان پذیر است.
با توجه به آنچه گفته شد اجرای حکم شلاق رابطه نامشروع در انواع جرائم رابطه نامشروع متفاوت خواهد بود و تشخیص نوع رابطه نامشروع برعهده ی قاضی پرونده است.
کلام آخـر
طبق قانون اگر شخصی مدعی شود که فردی (مانند همسر) مرتکب رابطه نامشروع شده است و به او نسبت انجام رابطه نامشروع را بدهد، باید بتواند با ارائه مدارک و دلایل محکمه پسند در دادگاه جرم مرتکب را اثبات کند، در غیر این صورت، شخصی که مدعی وقوع جرم رابطه نامشروع از سوی فرد دیگری شده، مرتکب جرم تهمت شده است و به مجازات حبس تعزیری، شلاق یا پرداخت جزای نقدی محکوم خواهد شد، از این رو اثبات جرم رابطه نامشروع بسیار اهمیت دارد و مدعی باید برای اثبات رابطه نامشروع در دادگاه، از یک وکیل رابطه نامشروع با تجربه کمک بگیرد و مشاوره حقوقی و راهنمایی های لازم در این زمینه را دریافت کند و در صورت پیچیده بودن پرونده، برای پیگیری در دادگاه و ارائه مدارک لازم به وکیل رابطه نامشروع وکالت دهد، از این رو برای دریافت مشاوره حقوقی حضوری موسسه حقوقی دادآرمان بهترین وکیل رابطه نامشروع را به شما معرفی می کند، تا با بهره مندی از خدمات موسسه حقوقی بتوانید با ارائه مدارک محکمه پسند ادعای خود را در خصوص رابطه نامشروع اثبات کنید تا این جرم به وجوه دیگری مانند زنای به عنف تبدیل نشود.
همچنین می توانید جهت دریافت مشاوره غیرحضوری با بهترین وکیل آنلاین موسسه حقوقی دادآرمان در فضای مجازی از طریق پیام رسان های داخلی و خارجی و با بهره مندی از مزایای استفاده از سایت موسسه حقوقی مشاوره حضوری، آنلاین و تلفنی (۰۲۱۲۲۹۰۴۸۷۳-۰۲۱۲۲۹۰۴۸۷۴) دریافت نمایید و از سایر خدمات موسسه حقوقی آنلاین بدون هزینه و صرف وقت از به روزترین و آخرین اخبار حقوقی مطلع شوید.
لینکهای مفید موسسه حقوقی دادآرمان
· خدمات موسسه حقوقی دادآرمان
· وکیل ارث
مشاوره آنلاین، تلفنی و حضوری دعاوی خانواده – ملکی – کیفری و حقوقی
02122904873 - 02122904874
–09128400921 – 09336267878 – 09336267676 –
در صورتی که زن همسر نداشته باشد و با مرد نامحرم رابطه جنسی برقرار کند، به زانیه غیرمحصنه و به جرم واقع شده زنای غیرمحصنه گفته می شود.